Hoppa till huvudinnehållet

Om Livsviktiga snack

Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i vårt suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju lättare barn har att prata om känslor och uttrycka hur de mår, desto bättre skyddade är de mot bland annat depression och självmord längre fram i livet.

Livsviktiga snack finansieras bland annat av Allmänna Arvsfonden och Tim Bergling Foundation och innehåller tips, övningar och fakta som ska inspirera föräldrar att prata mer med sina barn.

 

Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare. Tanken är att vi alla kan bli bättre på att samtala med våra barn, också om lite svårare saker i livet. På så vis kan vi rusta dem för livet och ge dem de bästa förutsättningarna för att möta tonårens, och livets, alla utmaningar.

 

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Varje år tar nära 1500 människor sina liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Vi gör allt vi kan för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.

 

Vill du veta mer om vårt arbete, engagera dig eller stödja oss så kan du göra det här.

 

Livsviktiga snack finns också som en bok, som varje år skickas ut till alla föräldrar i Sverige som har en nioåring hemma. Här kan du ladda ner den i PDF-format.

 

Titta gärna på våra fina filmer!