Hoppa till huvudinnehållet

Woop woop! Fortsatt succé för Livsviktiga snack!

24 ‪sepember‬ 2021

I maj skickades boken Livsviktiga snack ut för andra året – till 116 974 hushåll där det bor en nioåring.

Livsviktiga snack är vad vi brukar kalla vårt ”tidigaste” suicidpreventiva initiativ – en sajt och en bok proppfull med kunskap och tips som ska peppa föräldrar att prata mer med sina barn. Forskning visar nämligen att barn som lär sig att sätta ord på sina känslor, uttrycka hur de mår och be om hjälp när de behöver det löper mindre risk för depression och suicid längre fram i livet.

I samarbete med Novus har vi nu gjort en undersökning av hur boken togs emot – och resultatet gör oss sååå stolta! Drygt tre av fyra personer som fått boken i sin brevlåda har öppnat eller sett kuvertet. Åtta av tio har läst eller bläddrat i boken och nästan två av tre läsare tycker att de fått ny kunskap genom boken.

Vi är otroligt tacksamma och glada för att intresset är så stort. Det visar på att det här är kunskap som föräldrar vill ta del av och att de tycker att ämnet är viktigt. Det långsiktiga syftet med Livsviktiga snack är att ge föräldrar och barn verktyg för att möta och hantera svårigheter genom hela livet, eftersom forskning tydligt visar att en sådan förmåga minskar risken för självmord. Med ett så viktigt mål är det extra glädjande att så många vill ta del av kunskapen vi förmedlar, säger Stina Thimrén, initiativtagare till och projektledare för Livsviktiga snack.

Vill du ta del av alla kloka tips och övningar som finns på Livsviktiga snack kan du göra det här.

Följ oss gärna också på Instagram!